Όλοι οι συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωσή του, είτε πιστοποιητικό νόσησης, διάρκειας 180 ημερών το μέγιστο, την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, όπως ορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις βάσει ΦΕΚ.
9.00 – 9.30 | Registrations, Pre-Event Virtual Networking & Live Expo |
9.30 – 9.45 | Welcome notes |
Λήδα Δεληγιάννη, Παραγωγός Συνεδρίου, BOUSSIAS | |
Χαιρετισμός: Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ | |
Χαιρετισμός: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων* | |
Χαιρετισμός Υπουργείο Εξωτερικών: Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & Εξωστρέφειας | |
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ |
|
9.45 – 10.15 | Dairy Data Ελένη Γιαννακούλη, Director – Business Development & Analytics IRI Worldwide |
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΠ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ |
|
10.15 – 11.45 | O ρόλος του Υπουργείου Εξωτερικών στην υποστήριξη του ελληνικού κλάδου γαλακτοκομικών και την προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων Απόστολος Μιχαλόπουλος, Επικεφαλής Διεύθυνσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας & Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας, Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών |
Πάνελ διαλόγου | Η ελληνική φέτα ΠΟΠ Διασφάλιση των προτύπων ποιότητας του προϊόντος, ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές
Συντονιστής: Γιώργος Λαμπίρης, Δημοσιογράφος capital.gr |
Live Interview | Το παράδειγμα του κυπριακού χαλλουμιού: Διαχείριση προκλήσεων και ευκαιρίες Γιώργος Πέτρου, Πρόεδρος Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, Γενικός διευθυντής της Α/φοί Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (ΑΛΑΜΠΡΑ) |
11.45 – 12.15 | Coffee Break, Virtual Networking & Live Expo |
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ |
|
12.15 – 14.15 Παρουσίαση μελέτης & Live Interview |
Το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά Γεώργιος Λυμπέρης, Γραμματέας ΟΕΥ Γ’, Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου Νικόλαος Μπελιάς, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β’, Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου |
Πάνελ διαλόγου | H επόμενη ημέρα για το Αυθεντικό Ελληνικό γιαούρτι στην Ευρωπαϊκή αγορά
Συντονιστής: Ματίνα Χαρκοφτάκη, Δημοσιογράφος FOODReporter |
Nutri-Score: Ενέργειες και πρωτοβουλίες ΒΕΑ για την θεσμοθέτηση ορθού συστήματος σήμανσης των ελληνικών τυριών Γιάννης Μάνος, Γενικός Γραμματέας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας |
|
Πάνελ Διαλόγου | Nutri-Score: Προς ένα ορθό σύστημα σήμανσης των ελληνικών τυριών
Συντονιστής: Σπύρος Πιστικός, Δημοσιογράφος FOODReporter |
14.00 – 15.00 | LUNCH BREAK, Virtual Networking & Live Expo |
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ |
|
15.15 – 15.45 | Έλεγχοι στην αγορά γάλακτος και ελληνοποιήσεις Στράτος Νικολάου, Διευθυντής Διαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος ΕΛΓΟ – Δήμητρα |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ |
|
15.45 – 16.15 Πάνελ διαλόγου |
Παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα, ενίσχυση των κτηνοτροφικών μονάδων/εγκαταστάσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής κτηνοτροφίας και πρωτοβουλίες για την εγχώρια γαλακτοπαραγωγό κτηνοτροφία από την Πολιτεία αλλά και ιδιωτικούς φορείς
Συντονιστής: Αντώνης Ανδρονικάκης, Δημοσιογράφος Ύπαιθρος Χώρα |
16.15 – 16.30 | ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ |
* Έχει προσκληθεί / Αναμένεται επιβεβαίωση