Ο Γιώργος Μελενεκλής γεννήθηκε το 1992. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπονίας (Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε ερευνητική πτυχιακή εργασία με τον τίτλο «Παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά». Ενώ φοιτά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών.
Εντάχθηκε στον Αγροτικό Βιομηχανικό Συνεταιρισμό Προσοτσάνης Δράμας «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» το 2012 και σήμερα είναι υπεύθυνος λειτουργίας της επιχείρησης σε όλα τα τμήματα.
Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και σεμιναρίων για θέματα γεωργικής και αγροτικής παραγωγής και επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.