Δρ. Αντώνης Κοκόσης

Δρ. Αντώνης Κοκόσης

Kαθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, EMΠ - Εκπρόσωπος Ελλάδας στο Δ.Σ. της European Federation of Chemical Engineering (ΕFCE)

Ο Δρ. Αντώνης Κοκόσης είναι καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), επισκέπτης καθηγητής στο Leverhulme Trust στο Imperial College of Science and Technology στο Λονδίνο, με πείρα τριών δεκαετιών στον τομέα του προηγμένου σχεδιασμού και της ολοκλήρωσης διαδικασιών.

Eξειδικεύεται στις βιώσιμες τεχνολογίες μετατροπής και πρώτων υλών, στα εφηρμοσμένα καινοτόμα συστήματα διαδικασιών, με έμφαση στη βιώσιμη παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Princeton στις ΗΠΑ με διδακτορικό στη Χημική Μηχανική, κατέχει επίσης πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, έχει υπηρετήσει σε ακαδημαϊκές θέσεις στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για περίπου 25 χρόνια, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι επικεφαλής του Industrial Process Systems Engineering Unit (IPSEN) του ΕΜΠ και από το 2018, η μονάδα του φιλοξενεί την Εθνική Πλατφόρμα Τεχνολογίας για τη Βιώσιμη Χημεία SusChem .

Ο καθηγητής Δρ. Κοκόσης είναι εθνικός εκπρόσωπος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFCE -European Federation of Chemical Engineering και μακροχρόνιο μέλος της Ομάδας Εργασίας Computer Aided Process Engineering (CAPE WP) της EFCE. Είναι επίσης εταίρος του Institution of Chemical Engineers (IChemE) και του Institution of Engineering and Technology (IET).